FoamFoto museum Amsterdam ,

Amsterdam , 29-03-2019

Blok 3Exhibitions:
---------------------------------------------------------------
Stories ,
Santu Mofokeng 


---------------------------------------------------------------

Happy Valley ,
Eva O’Leary
---------------------------------------------------------------
ZEEN,
Scheltens & Abbenes

-------- ------------------------------------------------------Afgelopen bezoek aan Foam was interresant. Het was een goed bezoek met mezelf, waardoor ik volledig kan focussen op het werk van de tentoongestelde werken.

Het werk van Santu Mofokeng raakte mij erg, het werk die hij maakte over verschillende soorten mensen. Train Church vond ik een mooi verhaal, het spirituele in deze serie, de emotie, de liefde, menselijkheid en echtheid was prachtig en inspirerend om te zien. 

Daarnaast was er ook een foto te zien van een ritueel, een ritueel waar mensen met een getinte huidskleur weer op plekken mochten komen in de stad waar ze voorheen niet mochten komen. Dit raakte mij, want waarom was er zoveel onderschijd? Deze extremen vond ik confronterend en pijnlijk om te zien, en tegelijkertijd ook heel mooi en openend om te zien dat er rituelen waren om deze vrijheid die ieder mens verdient, te vieren. 

Daarnaast vond ik Scheltens & Abbenes wel interrenant, wel minder intressant aangezien ik van diepgang hou en dit niet de diepgang had die ik verlang. Wel was het beeldend erg inspirerend en fijn om naar te kijken, zoals de toffe uitwerking van overlopende beelden van een print buiten een lijst en binnen de lijst. Dit was inspirerend om zo buiten ‘de lijntjes’ te denken in presentatie en werkwijze.

Ook vond ik een foto van Eva O’Leary heel tof. De foto waar een gezicht met make-up getekend is, op een voorderest make-up loos gezicht van een meid. Dit gaf mij een gevoel van ‘perfectie / imperfectie’ en dat sprak tot mij, is het mooi dat je helemaal vol geplamuurt bent met foundation en lippenstift? of is er een natuurlijke schoonheid die je van jezelf al hebt zonder make-up? Ik vond make-up altijd een fijne tool om dingen te verbloemen toen ik jonger was, nu draag ik het liefst geen make-up of af en toe wat natuurlijke lippenstift (ipv die chemische) omdat ik nu de natuurlijke schoonheid kan zien van mezelf en anderen. Dus dit beeld inspireerde mij hierdoor erg.© SERAINA WAMS 2023︎