Huis MarseilleHuis Marseille ,

Amsterdam , 29-03-2019

Blok 3Exhibition: 

Futures Past & Present / Helga Paris, Céline van Balen, Esther Kroon & Julie Greve
---------------------------------------------------------------

Helga Paris---------------------------------------------------------------

Esther Kroon---------------------------------------------------------------

Céline van Balen 


-------- ------------------------------------------------------

Julie Greve
Afgelopen bezoek aan Huis Marseille vond ik erg mooi en inspirerend. Er was zoveel mooi werk te zien van andere fotografen. Prachtige portretten, met oprechte blikken. 

Ik vond het werk van Céline van Balen erg fijn om naar te kijken, de manier waarop ze kinderen en mensen heeft gefotografeerd, was erg inspirerend om te zien, haar open visie en voorbij vooroordelen kijken was oprecht, en daardoor inspirerend hoe zij hiermee omgaat.

Naast dit vond ik het werk van Ester Kroon ook erg mooi over de kinderen in Amsterdam, de vrijheid die deze kinderen hadden in het poseren, hun speelsheid, hun rauwheid, was echt mooi en inspirerend daarom om te zien.

Hoe andere fotografen mensen in hun essentie vastleggen van wie ze zijn, erg inspirerend. 

Ook vond ik de foto van 3 meiden die Julie Greve gemaakt heeft erg erg mooi, ja erg erg, Het is een gestilleerd beeld. Het beeld spreekt mij erg aan, er is een fijne compositie, en de kwetsbaarheid en naaktheid vind ik mooi, De combinatie van lichte huiden en een donkere natuurlijke achtergrond, met zelfs bloemen in de bomen/struiken vind ik erg mooi. Ik ben namelijk echt een persoon van de natuur, ik ben geboren en opgegroeid in de Achterhoek, vandaar dat als ik natuurlijke beelden zie, er helemaal dol op ben.  Ik kan me zelf en mijn visie er in vinden, voor mij de zachtheid van de vrouw en de verbondenheid met de natuur. Ook het zonlicht waardoor, de bleke huiden nog meer naar voren komen vind ik mooi, dat is een natuurlijk iets, dat vind ik altijd al mooi, contrasten tussen licht en donker, en bepaalde kleuren combinaties van pastel en groen etc. Ik zou dit beeld niet zelf gemaakt hebben zo, zo gestilleerd, maar het is wel een inspiratie bron, kwa compositie, vrouwelijke schoonheid en natuurlijke omgevingen om in te fotograferen. 


© SERAINA WAMS 2023︎