Inspiration
I never really looked at other artist to get inspired, but now I  study at the art acedemy HKU, I got inspired, to get inspired by other artist!
So here is my inspiration atm.My inspirations.

“LOVE”  Alexander Milov Burning Man Sculpture  (photograph by Just_shot_of_jameson )


This sculpture at Burning Man is very powerfull to me.
For me it is a reminder and inspiration,

To connect and stay connected with your innerchild,

When you’re sad, and trapped in the mind/ ego and the past,
You forget your true nature,

The happy loving playfull you. 

I would love to express this in my work too. 
Sleeping mud maid - Lost Gardens of Heligan England (Picture by Lost Gardens of Heligan)


This work shows me the connection with the earth. This inspires me to soften to the earth,

To make art inspired by this feeling,
The feeling of surrender, trust, softening and protection from/ to the earth herself.

This work, gives me this feeling, by just looking at it.Carla van der Puttelaar (Photobook) 


Carla van der Putterlaar- interwined 2013Hortus Nocturnum  2013This work from Carla van der Puttelaar, Is very soft and gentle, her work is very serene. And I feel alot of respect towards the woman in her work.
This inspires me alot.


Stephen Gill - Night Procession


Also the work from Stephen Gill is inspiring me, I really enjoyed his work because of the amazing hidden nature he photographed in his serie Night Procession. As you might know already, I am an absolute fan of nature, animals and the beauty of life. The way he worked is inspiring, he put some hidden night cameras with infra red flashlight to capture the animals on his property, for his serie. Hidden night cameras are definetly something what little 7 year old me would have loved to do too (because I photograph since I was little) .

The photo of snails reminds me of my yought, I loved snails and collected them in a big open plant pot in the backyard (where they where free to go too), they where like friends to me. Animals where just a big part of my life ( I lived in a small village) , and when I looked at all these amazing pictures in his serie, I just wanted to go outside in to the woods and play, go on adventure and look at all the cute animals and plants, just like I did when I was little.

I would love to create work inspired by this.Miesueel- Inner Journeys


Dit inspireerd mij omdat het werken met gevoel en abstractie in combinatie met natuur mij inspireerd, ik ben zelf een persoon die erg veel op gevoel maakt en zelf vaak abstract werk gemaakt heb, ook in de natuur, vandaar dat dit mij erg inspireerd om hier  mee weer aan de slag te gaan
Miesueel- Inner Journeys

Sexualiteit en vrouwelijkheid zijn ook onderwerpen die mij interesseren, de taboes hier rondom, maar ook juist de schoonheid hiervan.

Ik vind het mooi om zelf mij hier ook verder in te verdiepen (zoals op school, of juist thuis verder in mijn vrije tijd kwa schilderen)Risa Luna- Inner child

Deze innerlijke kind tekening/ illustratie van Risa Luna vind ik erg mooi omdat het een mooi beeld schept van het volwassen persoon die ik/je nu ben(t) en liefdevol je eigen innerlijke kind(eren) te omarmen.

Persoonlijke heling en Innerlijke kind heling spreken mij erg aan, waardoor ik hierdoor ook erg geïnspireerd raak dagelijks.

Het zijn voor mij belangrijke thema’s wie ik wil verwerken in mijn werk, en de innerlijke journey wil laten zien. 
Softening - Seraina Wams 2016
Innerbalance - Seraina Wams 2016


Mijn eigen werk van 2016 (en alles van voor deze opleiding) vind ik erg inspirerend om terug te zien, de werkwijze van intuïtief werken en creeëren in een flow spreekt mij hier erg in aan. Mijn gevoelswereld, mijn innerlijke reis en innerlijk uiten in fotografie en beelden is waar ik naar verlang en waar ik voor mijn gevoel het beste in werk. Dit zou ik natuurlijk wel met een ander perspectief willen doen op dit moment, niet precies meer zoals toen, maar wel het idee en het gevoel, mijn fascinaties en interresses gebruiken als inspiratie voor mijn werk nu, dat is wat ik wil doen weer. Dicht bij mijzelf blijven. De opdrachten en fotografie zo ombuigen dat het mij dient en inspireerd, dat ik leer en verder kan leren. Mijzelf hier niet meer in klein houden, maar tegelijkertijd ook niet zo’n hoge verwachting te hebben tijdens het creeëren dat het perfectionisme me tegenhoud. (hier heb ik al veel tijd aan besteed om juist dat los te laten.)


Jean-Marc Denis - BLACK IV


Jean-Marc Denis -BLACK IX

Deze wallpaper voor is gemaakt door Jean-Marc Denis, dit werk fascineerd mij, de rust maar tegelijkertijd ook de diepte in dit beeld. De fijne zwartheid is fijn om te ervaren, even in een andere: rustige wereld waarin ik diep kan kijken en focussen op de detail. Het is een serie van werk wie vormen en licht gebruikt, Cinema 4D is voor het renderen gebruikt. Het inspireerd mij om zelf ook zulke abstracties 3D te maken. 

Naast dit vond ik het werk van Ester Kroon ook erg mooi over de kinderen in Amsterdam, de vrijheid die deze kinderen hadden in het ‘poseren’, hun speelsheid, hun rauwheid, was echt mooi en inspirerend daarom om te zien. Hoe ze hun in hun essentie vastgelegd heeft, vind ik erg inspirerend. Inspirerend om te zien hoe puur kinderen zijn, deze foto vond ik geweldig. Het doet me aan vroeger denken en aan mijzelf van vroeger, mijn innerlijke kind. Spelen met diertjes, liefde voor alles, spelen. Het inspireerd me, om nog meer opzoek te gaan naar deze wijsheid en speelsheid van mijn vroegere zelf. 

©Tyler Mitchell - Foam - Video Still Idyllic Space

Deze video van Tyler Mitchell, Idyllic Space is een inspirerende krachtige video. Tyler inspireerd mij met zijn werk doordat hij een maatschappelijke boodschap brengt in dit werk. Hij laat zien hoe Afro-amerikanen luchtig, speels, genieten van het leven: onbezorgd. Dit is in tegenstelling tot de realiteit van altijd scherp horen te blijven. Naast dit heeft het project veel overeenkomst met mijn project Reconnected Playfulness waar ik nu mee bezig ben. Speelse volwassenen in contact met hun innerlijke kind. Vandaar dat deze video mij inspireerd nu, Tyler weergeeft helder en speels in zijn video het verhaal, zijn beeldtaal spreekt. Dit inspireerd mij voor mijn project


Video still from 'Idyllic Space'. Image © Tyler Mitchell. Image courtesy of WePresentæ
Bathers, 2018 ©Julie Greve @ Huis Marseille Amsterdam (Futures Past & Present)

Dit werk van Julie Greve inspireerd mij omdat zij deze 3 jong volwassen vrouwen erg goed gecomponeerd heeft in het beeld. De kleuren, van hun bleke huiden, en de donkere grond, gekleurde struiken met paarse bloemen, vind ik door een persoonlijke voorkeur in kleuren gebruik erg fijn om te zien. Het is inspirerend hoe sterk alles beeldend samen komt, dit inspireerd mij, samen de weerspiegeling van het vrouwelijke schoon. 


© SERAINA WAMS 2023︎